Experiències de ‘mentoring’ i altres eines per facilitar l’accés al sector creatiu i cultural

Dia: 3 de Febrer 2017
Espai: Centre Cívic Pati Llimona, C- Regomir 3, 08002 Barcelona
Horari: 9:30 to 14:00
Organitza: CEPS Projectes Socials

Gràcies a totes les persones que heu participat i heu creat un intercanvi enriquidor. Aquí un resum del dia.
A sota unes fotos de la jornada i el programa original. Aviat penjarem més novetats del projecte en aquesta web.
TME event BCN 2017

El projecte Talent Matching, liderat a Barcelona per CEPS Projectes Socials, busca promoure el desenvolupament d’un currículum formatiu internacional per a la figura del ” Vocational Mentor ” (Mentor d’orientació professional) al si de les indústries culturals i creatives. Es tracta del professional que ajuda a formar i inserir en el mercat a persones que estan cursant qualsevol modalitat de formació professionalitzant en els seus cursos inicials (Formació Professional Específica). Per aconseguir aquest objectiu, es basa en un enfocament de recerca/acció que prima l’experimentació i el diàleg entre diferents organitzacions culturals europees.

L’objectiu de la trobada internacional a Barcelona és reunir a professionals de diferents àmbits (formació inicial de FP, orientació laboral, el sector cultural) i facilitar l’intercanvi d’experiències de com guiar les persones joves cap a una carrera en els sectors culturals i creatius a tota la UE.

El programa:

9:30 – Taula Rodona d’Obertura

  • Objectius i activitats del projecte Europeu ‘Talent Matching” i Experiència prèvia “Talent Match” al Regne Unit per Toby Fernandes, Michael Merchan i Otis Vickers-Graver, de Collage Arts, Londres
  • Què és un Mentor una Mentora per a les indústries culturals i creatives? per Anna Ochmann del soci de projecte Arteria, Polònia
  • Experiències a Centres Cívics a Barcelona, per Carme de la Flor directora de centres cívics a Trànsit Projectes, Barcelona

A continuació dos tallers en grups petits oferiran l’oportunitat de conèixer els estudis del projecte i compartir experiències. Després de cada taller es farà una posada en comú de tots els grups.

10:30 – Taller 1: Com defineixes la feina d’un/a mentor/a al món creatiu i cultural des del teu context?

11:30 – Cafè

12:00 – Taller 2: Qué ha de saver un/a mentor/a al món creatiu i cultural?

13:00 – Les conclusions de cada taula i discussió de tancament moderat per CEPS Projectes Socials i amb conclusions per Trevor Burgess de RINOVA, Londres.

14:00 – Tancament

Trobareu més informació sobre la recerca i accions a Barcelona aquí.

L’objectiu del projecte és dissenyar, provar i validar un nou programa de formació i estàndards alineats amb l’ ‘Marco Europeo de Cualificaciones para el Aprendizaje Permanente’ (EQF-MEC) amb un marc de competències per als Mentors d’orientació professional que donen suport a joves desafavorits en l’educació i la Formació Professional específica en les indústries creatives i culturals a Europa.

Aquest projecte de dos anys està co-finançat pel Programa ERASMUS+ KA 2 de la Comissió Europea i es va iniciar al novembre de 2015. Està dirigit per Collage Arts de Londres i serà implementat pels socis en sis països de la UE (Itàlia, Croàcia, Espanya, Macedònia, Regne Unit i Polònia).