L’espai online és un espai públic on els drets humans han de ser respectats i defensats amb accions específiques.

L’objectiu del projecte Words are Stones” és combatre el racisme i la discriminació en les expressions online de discurs de l’odi. Es farà incrementant les competencies necessàries per reconèixer i actuar contra qualsevol violació dels drets humans a experts/es en xarxes socials, blogaires, youtubers, periodistes, educadors/es, professors/es i gent jove en general.

L’aspiració del projecte és per tant involucrar al col·lectius abans esmentats per a debatre i actuar pels drets humans en l’espai online en 8 països europeus.

Activitats a Barcelona:
– Durant 2018 se celebraran 5 tallers participatius el febrer i març per posar en comú les eines i estrategies contra el discurs de l’odi a les xarxes socials, on participaran 50 persones. Després d’una formació internacional a Milan que rebran dues persones l’abril, es realitzaran accions de formació online i offline contra el discurs de l’odi durant la tardor.

– El 2019, s’implementarà una campanya de comunicació a les xarxes socials en el conjunt de la UE i en els països participants acompanyades d’accions de difusió local.

Descarga aquí el PPT per organitzar un taller #hatersfree.

Descarga aquí el toolkit per organitzar una campanya #wordsarestones, contra el discurs de l’odi (disponible en castellà).

El projecte està cofinançat pel Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea.