A tot Europa, les exposicions s’utilitzen com a pràctica educativa habitual per millorar el pensament crític, la resolució de problemes i la reflexió dels aprenents. Un ús comú de l’exposició per part de les escoles és organitzar una visita que tingui un valor positiu d’aprenentatge en diverses estructures (exteriors, museus, exposicions temporals, etc.) o entorns i sobre una gran varietat de temes (art, història, ciències, etc. ), però, continua sent una experiència d’aprenentatge bastant passiva, basada en seguir un camí de descobriment decidit per algú altre, és a dir, el conservador del museu.

És per això que el projecte #VXdesigners té com a objectiu fer de l’exposició una experiència activa i, alhora, beneficiar-se del desenvolupament de mitjans tecnològics com la multiplicació de terminals i la publicació d’obres d’art clàssiques en línia. L’objectiu és situar realment els aprenents al centre del procés de desenvolupament de l’exposició i maximitzar el seu aprenentatge i el seu interès mitjançant una activitat d’aprenentatge basada en projectes: CO-CURAR UNA EXPOSICIÓ. En altres paraules, el nostre objectiu és permetre als estudiants ser els dissenyadors de la seva pròpia exposició mitjançant eines digitals en un enfocament no formal significatiu i innovador de l’aprenentatge.

Per fer-ho, l’associació crearà una metodologia per aprofitar al màxim les exposicions com a eina pedagògica per desenvolupar les habilitats dels estudiants d’una manera inclusiva (trastorns específics d’aprenentatge, diferències culturals) i proporcionar als professors i als estudiants les eines per crear la seva pròpia exposició virtual. per aprendre.

El nostre objectiu són els estudiants de secundària i els seus professors / formadors, les habilitats dels quals volem donar suport i reforçar-los per tal de facilitar aquest enfocament innovador del procés d’ensenyament i aprenentatge.

Els dissenyadors de VX produiran els següents resultats intel·lectuals:

  • Exposició i guia escolar
  • Plataforma generadora d’exposicions
  • Guia de l’usuari per a la creació d’exposicions virtuals
  • Guia pedagògica
  • El disseny de les exposicions i les seves seqüències pedagògiques

El projecte #VXdesigners s’implementarà entre octubre de 2020 i setembre de 2022, pels següents socis de 6 països de la UE: ARTeria (PL), LogoPsyCom (BE), Les Apprimeurs (FR), CEPS Projectes Socials (ES), EELI – European Education i Learning Institute (GR), Citizens in Power (CY).

El projecte #VXdesigners està cofinançat pel programa ERASMUS + de la UE. El seu contingut reflecteix les opinions dels autors i la Comissió Europea no es fa responsable de l’ús que es pugui fer de la informació que conté (2020-1-BE01-KA201-074989)