L’objectiu del projecte #TUTORBOT és dissenyar, provar i ensenyar als formadors una eina innovadora d’aprenentatge digital i metodologia per a l’educació. Una tecnologia d’agent conversacional (coneguda principalment com chatterbot o chatbot) amb una ruta modular d’aprenentatge ad hoc dissenyada per donar suport a Estudiants d’FP en el procés d’aprenentatge.

El projecte presentarà oportunitats per al desenvolupament professional inicial i continu dels professors, formadors i tutors de FP en el desenvolupament d’eines digitals i metodologies pedagogicas, obertes i innovadores. Això es farà mitjançant el disseny de diversos chatbots per a ser utilitzats com a tutors en el procés d’aprenentatge dels estudiants de FP i proporcionant als professors, formadors i tutors una plataforma i una guia (incloent un mòdul de sessió de formació) per integrar els chatbots a les seves pròpies activitats . Els chatbots i les tecnologies que la recolzen són potencials conductors de millores en l’educació i la formació. Molts experts ho veuen com el futur de l’educació.

Aquest projecte preveu pel sector de l’FP:

eines pràctiques: 4 llistes per utilitzar els chatbots per a diferents sectors de l’FP i una plataforma de creació de chatbots

material d’aprenentatge: una guia de disseny de chatbot i un mòdul de formació en creació de chatbot amb un chatbot inclòs

#TUTORBOT combinarà l’ús d’agents digitals conversacionals i fàcils d’usar amb tecnologies innovadores, com ara Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic.

El projecte és cofinançat pel programa ERASMUS + de la Unió Europea, i s’executarà des d’octubre de 2018 fins a setembre de 2020. Es desenvoluparà a 5 països de la UE pels següents socis:Edulog (França),Logopsycom (Bèlgica),Grone (Alemanya ),IFOA (Itàlia), AKETH (Grècia) i CEPS Projectes Socials (Barcelona).