El projecte SAME world coordinat per CIES Onlus i co-finançat per Europe Aid, és executat per 13 organitzacions en 10 països diferents de la UE, amb el suport de 12 associacions addicionals des de l’hemisferi sud. Com un dels socis CEPS Projectes Socials organitza activitats de sensibilització i educació sobre justícia ambiental a Barcelona i Catalunya. A més a més el projecte ofereix eines i activitats gratuïtes online en català i castellà, per a adults que volen treballar aquests temes amb infants, adolsecents o altres adults.

El projecte #sameworld ofereix el següent contingut gratuït en català:

Kit educatiu online o en pdf per a educador/es, mestres i escoles (13 idiomes)
El nostre kit educatiu sobre justícia mediambiental, canvi climàtic i migracions mediambientals conté nombrosos recursos per a professors que vulguin tractar aquestes qüestions en classe.

Joc online: Un futur (Im)perfecte
És una eina alternativa per comunicar els continguts del projecte SAME world als joves. El joc permet que els usuaris entenguin l’impacte mediambiental de les seves accions d’una forma entretinguda.

Observatori contra la Injustícia Mediambiental Youth4EJ
El seu principal objectiu és que els joves d’entre 13 i 25 anys recopilin casos d’injustícia mediambiental per poder difondre’ls a través de fòrums i xarxes socials. [+info]

Compendi de 10 bones pràctiques educatives i inspiradores del Sud Global (text disponible només en castellà)

Exposició Migracions i canvi climàtic: construïm la justícia mediambiental
organitzada amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya  MhiC (del 10 d’octubre al 31 de desembre 2017.) Aquesta mostra té com a principal objectiu sensibilitzar alumnes i professorat de secundària sobre la justícia mediambiental i els seus vincles amb el canvi climàtic i les migracions. L’exposició consta de diversos mòduls temàtics i està basada en el Kit educatiu gratuït, que ofereix més de 60 activitats per treballar a l’aula. També inclou una proposta pedagògica perquè els alumnes puguin aprofundir en aquestes temàtiques d’una manera lúdica i vivencial. Podeu veure i descargar els panels de la exposició aquí, i les activitats didàctiques aquí.

Campanya viral sobre la justícia mediambiental
Segueix-nos i participa a les xarxes: Facebook, instagram, flickr, youtube

#sameworld edu-kit and game postcard campaign

Acció de postals @Fotomovimiento
Imatges de la exposició “Els murs d’Europa” de Fotomovimiento que en col·laboració amb CEPS Projectes Socials han creat una acció de postals per impulsar el projecte SAME world i donar visibilitat a la justícia ambiental, drets dels refugiats i els drets de la natura. [+info]

'Los muros de Europa'

Taller semipresencial
Curs amb lliçons online i presencials sobre justícia mediambiental, canvi climàtic i migracions dissenyat per educadors i experts de la Unió Europea. El curs ha passat, el material està disponible gratuïtament online.

Activitats tancades:

Graffiti i ecología; visita guiada comentada a Barcelona amb Gabriela Berti (18 de Novembre 2017, 10:30-12:30, C. Carrera amb Parallel)

Concurs europeu #sameworld de bones pràctiques en educació ambiental
Obert a professors d’educació secundària que hagin iniciat pràctiques d’educació ambiental amb els seus alumnes. La data límit per a la presentació de pràctiques és el 08/06/17.
S’ofereixen 4 premis: Les tres millors iniciatives a Espanya guanyaran 200 € en material escolar,  la millor iniciativa europea guanyarà un viatge de 30 persones a Sintra (Portugal) el mes d’octubre de 2017. [+info]

Projecte co-finançat per la Comissió Europea. El projecte i les comunicacions reflecteixen exclusivament la opinió dels autors, i la comissió no es fa responsable del ús que se’n pugui fer de la informació. DCI-NSA-ED 2014 / 338-120