El projecte #ReSolutionEU en breu:

Davant la creixent dificultat dels actors europeus encarregats del suport social o professional per a persones allunyades de l’ocupació, el projecte #ReSolutionEU pretén formar professionals per innovar en la (re) mobilització d’aquests públics.

Les persones que es troben allunyades de l’ocupació són un grup heterogeni dins de la població de 15 a 64 anys, la integració sociolaboral de la qual és un tema important, especialment els joves vulnerables “ni a l’ocupació, ni a l’educació, ni a la formació” (NEET), i Persones que busquen feina a llarg termini (persones aturades com a mínim durant un any). Ara bé, una realitat és fonamental per als actors europeus encarregats del suport social o professional d’aquests públics: cada vegada és més difícil identificar-los d’una banda i d’altra mobilitzar-los per entrar en un procés. acompanyament mitjançant eines existents.

(Re) mobilització pública positiva, transferible als països implicats i en altres països que no són de projecte;
Enfortir la cooperació oberta entre els agents de formació i la integració socioprofessional.
El grup objectiu del projecte: els actors de la integració soci-professional, els formadors, els professionals de l’ocupació.

L’objectiu del projecte és reunir el públic més remot i els sistemes existents per donar-los suport per a una integració socioprofessional. Amb aquesta finalitat, es proposa formar professionals que cuiden professionals en pràctiques innovadores de contacte, mobilització positiva i assessorament al públic remot de l’ocupació. El projecte es proposa especialment desenvolupar múltiples recursos digitals gratuïts

  • Caixa d’eines d’innovacions per identificar i mobilitzar el públic lluny de l’ocupació. Aquesta eina serà desenvolupada a Europa pels socis del projecte;
  • Tutorial de formació sobre el procés d’identificació / mobilització de públics allunyats de l’ocupació;
  • MOOC (formació en línia) sobre el procés d’identificació / mobilització de públics allunyats de l’ocupació.

Podeu llegir les novetats i actualitzacions del projecte aquí: https://www.projectresolution.eu/en/news/

Com a part d’una col·laboració estratègica Erasmus +, aquest projecte reuneix 7 organitzacions amb camps d’expertesa específics i complementaris a tot Europa:

El projecte #ReSolutionEU (2019-1-FR01-KA204-062931) ha estat finançat amb el suport del prorgram ERASMUS + de la Unió Europea. Aquesta comunicació és responsabilitat exclusiva dels autors i la Comissió Europea no es fa responsable de cap de la informació continguda en ella. El projecte es desenvoluparà de setembre de 2019 a octubre de 2021.