Partenerii

logoceps
 

CEPS Projectes Socials

Partenerul principal, CEPS Projectes Socials (Barcelona, Spania), dezvoltă proiecte sociale, culturale şi educaţionale, cu o componentă creativă puternică.

Organizaţia are o experienţă vastă în implementarea proiectelor culturale digitale, oferind training, dezvoltând materiale educaţionale şi gestionând cu succes proiecte europene. Misiunea CEPS Projectes Socials este de a facilita accesul cetăţenilor la capitalul social şi cultural al comunităţii lor prin creşterea încrederii în sine a oamenilor, cultivarea coeziunii sociale, incluziunii sociale şi prin lupta împotriva discriminării.

+ info: www.asceps.org
Contact: info@asceps.org
Juan Pedregosa (Director) jj@e-itd.com
Gigi Guizzo (Project Manager) gigi@asceps.org

cies
 

CIES – Centro Informazione e Educazione allo Sviluppo

Partenerul italian CIES -Center for Development Education and Information – este o organizaţie neguvernamentală recunoscută de Ministerul de externe italian şi de Comisia Europeană ca fiind calificată pentru a lucra în domeniul cooperării internaţionale, alături de ţări din sudul global, şi în domeniul educaţiei privind cetăţenia global, atrăgând atenţia asupra acestor problematici în Italia şi la nivel european. CIES dezvoltă proiecte ce au în vedere imigranţii, femeile, copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de marginalizare şi insecuritate socio-economică.

+info: www.cies.it
Contact: cies@cies.it
Silvia Di Laurenzi (Head of Training and Education Division) s.dilaurenzi@cies.it
Laura Bernardi (Local Coordinator): l.bernardi@cies.it

collage
 

Collage Arts

De peste 25 de ani, Collage Arts creează oportunităţi de participare în domeniul artelor şi industriilor creative pentru întreaga comunitate, printr-o diversitate de proiecte educaţionale ce pun accent pe inovaţie (gândite pentru a facilita reintegrarea grupurilor marginalizate în programe de training, educaţie vocaţională şi angajare în domeniul artistic/industrii creative), pe servicii de suport business, ce oferă resurse şi facilităţi variate. Din două clădiri abandonate şi de nefolosit, Collage Arts a creat o comunitate de peste 200 de artişti şi afaceri creative, situate chiar în mijlocul Wood Green Cultural Quarter.
Viziunea Collage Arts privind Fabricile de Ciocolată a fost de a dezvolta un centru energic al industriilor creative, în care oameni, indifferent de provenienţa socială, să participe.

+info: www.collage-arts.org
Contact: info@collage-arts.org
Manoj Ambasna (Executive Director) manoj@collage-arts.org
Preeti Dasgupta (Deputy Director) preeti@collage-arts.org
pact

 

Fundaţia PACT

Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale (la nivel de indivizi, companii, autorități și instituții publice).

PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile (organizaţii comunitare), pe care le sprijină sa fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Organizaţia are experienţă în dezvoltarea practicilor participative de lucru în comunităţi mixte din punct de vedere etnic şi a dezvoltat numeroase proiecte care implică dialog intercultural, cetăţenie activă, educaţie civică, evaluarea participativă a nevoilor şi resurselor etc.

Astfel, prin programele și proiectele pe care le derulează, identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

+ info: www.fundatiapact.ro
Contact: office@fundatiapact.ro
Georgiana Cune (Project Coordinator) georgiana@fundatiapact.ro
Alice Teodorescu (Local Research Coordinator) alice@fundatiapact.ro

pls

 

PLS – Pour la Solidarité

Pour la Solidarité (PLS) este o organizaţie europeană non-guvernamentală cu sediul în Bruxelles, constituită sub forma Think Tank. Organizaţia oferă informaţii şi suport cetăţenilor europeni, organizaţiilor sociale, economice şi autorităţilor publice în 5 arii de lucru: afaceri sociale, economie socială, spirit civic, diversitate (inclusiv responsabilitate socială corporatistă) şi dezvoltare sustenabilă.

+ info: www.pourlasolidarite.eu
Contact: info@pourlasolidarite.eu
Denis Stokkink (President) denis.stokkink@pourlasolidarite.eu
Céline Brandeleer (Project Manager) celine.brandeleer@pourlasolidarite.eu

rovira

 

Universitatea Rovira i Virgili

Suportul academic şi metodologic din proiectul ICUD este oferit de grupul de cercetare Analiză Socială şi Organizaţională (ASO) din departamentul de Sociologie al Universităţii Rovira i Virgili (Tarragona, Spania). ASO
The academic background and methodology of the ICUD project is lead by the Social and Organizational Analisys research group (ASO) at the Sociology Unit of the University Rovira i Virgili (Tarragona, Spain). ASO dezvoltă cercetări şi analize în domeniul ştiinţelor sociale, folosind o perspectivă interdisciplinară şi concentrându-se pe două arii mari de cercetare: fenomene organizaţionale şi problematici sociale.

+info: http://www.analisisocial.org/ and http://www.urv.cat/
Contact: David Dueñas i Cid (Research Coordinator) david.duenas@urv.cat
Dr. Ángel Belzunegui Eraso (Director) angel.belzunegui@urv.cat