PRESENTACIÓN del Pack Educativo Contra la Discriminación Digital y Taller gratuito

Posted on 17 octubre by

El 12 de novembre et convidem a recollir la teva còpia del PACK ICUD al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. 

Aconsegueix la teva còpia gratuïta del pack educatiu contra la discriminació digital i / o apunta’t a un taller gratuït per treure més profit a aquest recurs! 
Aquest material educatiu és el resultat del projecte de dos anys ICUD (Internet: Creatively Unveiling Discrimination) dedicat a la investigació i la lluita contra les formes ocultes i obertes de discriminació a Internet i en les xarxes socials.
Aquest recurs gratuït, també es pot consultar en línia o descarregar en pdf i en 6 idiomes des de la página web. Ofereix definicions pràctiques de discriminació digital, així com activitats per a educador/es / professor/es, joves i pares / cuidador/es.
Pack ICUD

Programa de la jornada:

11: 00h – 11: 30h Brindis – Recepció (Bar del Convent de Sant Agustí) PRESENTACIÓ DEL PACK i Projecte ICUD (obert a tothom) 
amb Juan Pedregosa (@JuanPedregosa) i gigi guizzo (@gigi_guizzo), CEPS Projectes Socials
11: 30h – 13: 30h Taller de Formació: Guia d’ús del Pack Educatiu contra la discriminació digital (Sala Cali / Convent de Sant Agustí)
Instal·lació del PACK en dispositius mòbils i dinàmiques d’ús amb Carolina Gaona (@sonaraTV) i Oscar Martínez Ciuró (@sarok)

 

Continguts del Taller     

La sessió té com a objectiu explicar als usuaris el funcionaments del pack en diferents suports digitals (Ordinador d’escriptori, Mòbils i tablets) així com la possibilitat de descàrrega per al treball en format imprès.
Amb 3 dinàmiques de grup i treball pràctic amb els assistents, tots dos formadors s’exploraran les possibilitats del pack per a inserir-lo en entorns educatius, familiars i de formació. Partint de recursos pràctics, s’orientarà als usuaris en la implementació d’aquesta eina digital i les oportunitats per treure-li major profit.
1r Dinàmica: Joc de rol, Qui és qui a Internet? 
Jugarem durant 45 minuts per explorar els continguts del pack referits a la identitat digital, la viralitat de continguts en línia, les tipologies dels usuaris i dinàmiques de l’Internet actual.
2n Dinàmica: Test / Qüestióna’t a tu mateix i mesura la teva seguretat a la xarxa. 
Posarem en funcionament el pack sobre diferents suports. Explorarem els seus continguts i farem 2 tests per verificar en quins punts som vulnerables pel que fa als entorns en línia.
  “TANCAMENT: SELFIE + DEBAT” la sessió culminarà amb la participació dels assistents en un selfie-debat que servirà per estructurar opinions, impressions i qüestionar l’exposició personal a la realitat digital. Explorarem el risc que corren els joves en formar part d’entorns digitals i us donarem pistes per a formar-ne part de manera segura.
(Taller gratuït amb places limitades) 
0 Desactiva els comentaris 1110 17 octubre, 2014 Uncategorized octubre 17, 2014