Nota de premsa – Conferència internacional sobre discriminació digital i xarxes socials

Nota de premsa – Conferència internacional sobre discriminació digital i xarxes socials

Posted on 19 febrer by

Conferència internacional sobre discriminació digital i xarxes socials

Barcelona, 13 i 14 de març 2014

http://asceps.org/makingprojects/digitaldiscrimination/conference/

Descarregar en PDF

Alguns asseguren que Facebook, Twitter i Instagram han canviat com interactuem, han alliberat la comunicació i contribueixen a que milions de persones s’expressin de forma nova i més enllà de les fronteres geogràfiques. Altres afirmen que les xarxes socials són addictives, perilloses, afecten a assumptes privats i són un terreny fèrtil per a la comunicació descontrolada que comporta nombrosos perills, com el ciberbulling.

Però la majoria està d’acord en què les xarxes socials són un nou fenomen que encara cal explorar en profunditat.

 

La Conferència Internacional sobre Discriminació Digital i Xarxes Socials de Barcelona  (http://www.cccb.org/) acollirà ponents d’Europa i d’altres regions (Espanya, Itàlia, Gran Bretanya, Romania, Bèlgica, Sèrbia i Estats Units) per a què mostrin els seus treballs al voltant de les xarxes socials, amb especial èmfasi en la definició de la discriminació digital, la investigació de com els joves interactuen a les xarxes i com són de passius, actius o reactius els usuaris a la xarxa.

A més, el congrés servirà per investigar com es relacionen les interaccions online i offline. En aquest context, ens centrarem en els perills de la discriminació, tant digital com real, i compartirem consells pràctics entre professionals i teòrics sobre com prevenir-la mitjançant la sensibilització.

 

La conferència implicarà als assistents en una experiència que combina les reflexions acadèmiques de nivell avançat, els tallers pràctics dirigits per activistes i els projectes de base presentats per membres de ONGs que treballen directament contra tot tipus de discriminació, així com intervencions i testimonis dels propis joves. El principal objectiu de la conferència és convidar als participants a compartir les seves experiències i investigacions, a més d’aprofundir en el nostre coneixement per combatre la discriminació. L’acte va dirigit a acadèmics, ONGs que treballen amb joves o en qüestions de discriminació, activistes, educadors, professors, polítics i professionals dels mitjans socials, així como al públic en general.

 

Aquesta conferència és el principal acte del projecte ICUD, que té com objectiu mostrar de forma creativa com es produeix, distribueix i comparteix la discriminació a internet. Basant-nos en una prèvia investigació innovadora a Facebook, hem organitzat vàries sessions pilot on els adolescents reaccionen davant de la discriminació digital, i es pot visitar un arxiu educatiu a la nostra web (http://asceps.org/makingprojects/digitaldiscrimination).
El principal producte del projecte serà el Pack Anti-Discriminació, una eina que proporcionarà recursos pràctics i material educatiu a professors, pares i adolescents per esdevenir usuaris actius a internet i combatre la discriminació. Estarà disponible de forma gratuïta durant el transcurs d’aquest any a la web del projecte i durant la conferència s’anunciaran més detalls.

 

Esquema del programa del congrés:

Dia 1 – Matí: Busquem la discriminació digital oculta.

Dia 1 – Tarda: ICUD: Les sessions pilot i els seus resultats.

Dia 2 – Matí: Eliminar la discriminació, tan senzill como fer click?

 

Programa complert disponible: http://asceps.org/makingprojects/digitaldiscrimination/conference/#PROGRAM

Informació sobre els ponents: http://asceps.org/makingprojects/digitaldiscrimination/conference/#SPEAKERS

Inscripció gratuïta: http://asceps.org/makingprojects/digitaldiscrimination/conference/#REGISTRATION

 

Per informació actualitzada pots seguir-nos a twitter @icudEU, Facebook o Google + i  inscriure’t a la nostra newsletter.

 


Per a més informació contacteu amb
gigi guizzo, project manager CEPS Projectes Socials
gigi@asceps.org | 933 194 750
Bòria 17, pral, 08003 Barcelona

0 Desactiva els comentaris 708 19 febrer, 2014 General febrer 19, 2014