Cine reglementează libertatea de exprimare în mediul online?

Cine reglementează libertatea de exprimare în mediul online?

Posted on 19 September by

Pentru că există numeroase moduri de a folosi social media și pentru că în ultimii ani mișcări precum Occupy Movement, Primăvara Arabă sau Koni au arătat cât de puternică este comunitatea online, provocând chiar revoluții, companiile care oferă astfel de produse au devenit conștiente de rolul lor în ceea ce privește libertatea de exprimare ori cenzura. Mediul online este, în continuare, cel mai volatil mediu în ceea ce privește circulația mesajelor, comunicarea de masă și nu numai.

De aceea, în primăvara anului trecut, o întâlnire din cadrul Stanford a reprezentanților Facebook, Twitter, Google, Yahoo etc. a rezultat în constiturea grupului supranumit ”The Deciders”, semnificând grupul celor ce dețin puterea de a controla și reglementa procedurile privind cenzura online, închiderea sau blocarea mesajelor cu caracter nepotrivit ș.a.m.d.

În ce măsură pot reglementa așa-numitul ”hate speech” și care sunt procedurile pe care le au în vedere corporațiile online se arată într-un raport NewRepublic.com care a stârnit numeroase controverse.

0 Comments Off 1415 19 September, 2013 September 19, 2013

The ICUD Project

The ICUD Project aims to Creatively Unveil hidden forms of Discrimination on the Internet, especially on social network sites (sns) such as facebook, and provide practical tools to combat discrimination online. The six project partners will research on the internet different examples of discrimination, in order to create a methodology and creative material to combat it.

+info about ICUD