L’informe de bones pràctiques es una recopilació de resums dels informes de tots els països socis del projecte #HITproject per a les estratègies d’empoderament dels joves per a contrarestar el discurs d’odi.

Grups destinataris: stakeholders entre els quals es troben autoritats, organitzacions de la societat civil, punts de contacte nacionals de drets humans del Moviment contra el Discurs de l’Odi, professionals dels mitjans de comunicación y educadors.

El #HITproject promou «Equips Interruptors d’Odi»: Joves que contraresten el discurs d’odi cap als migrants i les minories mitjançant una campanya participativa i creativa (“HIT” per les seves sigles en anglès). És un projecte de 24 mesos, cofinançat pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea. El projecte es centra en l’elaboració d’un nou model d’habilitació dels joves europeus per a fer front al racisme, la xenofòbia i la discriminació contra els migrants. Els grups del #HITproject de joves entre 14 i 19 anys d’edat, compten amb l’ajuda de mentors i professionals experimentats que orienten el seu procés cap a l’assoliment de l’objectiu. El #HITproject s’ocupa de la creació de noves xarxes i espais de diàleg i intercanvi, activitats i campanyes de sensibilització, intercanvi de bones pràctiques, oferint un nou model de creació de capacitat que és molt transferible en tota Europa i a nivell nacional perquè tant les autoritats com els professionals puguin reproduir-ho i adaptar-ho.

Aquest informe ha estat elaborat pels socis del #HITproject – Equips d’Interruptor d’Odi: Joves que contraresten el discurs d’odi cap als migrants i les minories a través de campanyes participatives i creatives i editat per «Hope For Children» CRC Policy Center.

El #HITproject (REC-*RRAC-*RACI-*AG-2017-807861) ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. Aquesta publicació és responsabilitat exclusiva del seu autor. La Comissió no és responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació aquí difosa.