El Manual de millors pràctiques ha estat elaborat en el marc del #HITproject per a l’empoderament dels joves per a contrarestar el discurs de l’odi. Està dirigit als joves, les autoritats locals, les organitzacions de la societat civil actives en el camp dels drets humans, inclosos els punts de contacte nacionals del Moviment del Discurs de l’Odi, els professionals dels mitjans de comunicació i els educadors.

El #HITproject promou «Equips Interruptors d’Odi»: Joves que contraresten el discurs d’odi cap als migrants i les minories mitjançant una campanya participativa i creativa (“HIT” per les seves sigles en anglès). És un projecte de 24 mesos, cofinançat pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea. El projecte es centra en l’elaboració d’un nou model d’habilitació dels joves europeus per a fer front al racisme, la xenofòbia i la discriminació contra els migrants.
Els grups del #HITproject de joves entre 14 i 19 anys d’edat, compten amb l’ajuda de mentors i professionals experimentats que orienten el seu procés cap a l’assoliment de l’objectiu. El #HITproject s’ocupa de la creació de noves xarxes i espais de diàleg i intercanvi. Des d’activitats i campanyes de sensibilització fins intercanviant bones pràctiques, s’ofereix un nou model de creació de capacitat que és molt transferible en tota Europa i a nivell nacional perquè tant les autoritats com els professionals puguin reproduir-ho i adaptar-ho.

El projecte #HIT (REC-*RRAC-*RACI-*AG-2017-807861) ha estat cofinançat amb el suport de la DG de Justícia i Consumidors de la Comissió Europea. El seu contingut i materials són responsabilitat exclusiva dels seus autors. La Comissió no es fa responsable de l’ús que pugui fer-se de la informació continguda en ell.