La Xarxa Europea d’Aprenentatge Cultural (European Cultural Learning Network (ECLN)) s’ha establert per explorar les qüestions d’educació i formació professionals que són rellevants per als professionals del “Aprenentatge Cultural” i les organitzacions que els fan servir. El “aprenentatge cultural” comprèn tota la gamma d’aprenentatge artístic i cultural que ofereixen els artistes i les persones creatives en les situacions d’aprenentatge informal, no formal o formal.

L’enfocament de ECLN per al mapeig de l’aprenentatge cultural va ser crear un model ecològic. Això va connectar març fonaments genèrics per a l’aprenentatge cultural (generalista: diversió, social, exploració o entreteniment educatiu; especialista: aprendre la forma d’art per si mateixa; professional: aprendre a ser un professional o treballar utilitzant les formes d’art) amb 3 contextos genèrics per a l’Aprenentatge Cultural (individual: només o un de-un; grup: un grup per gran o petit que sigui; comunitat: diferents grups treballant junts). Això després va formar 9 zones, en les quals pot ocórrer tot l’Aprenentatge Cultural. Aquest enfocament ecològic va permetre a un individu reflectir i rastrejar els seus propis contextos d’aprenentatge cultural històric i actual utilitzant diferents formes d’art, així com registrar les zones en què donen suport a l’aprenentatge cultural d’altres. L’enfocament va destacar l’ús de xarxes de coneixement, sistemes informals i les característiques dels viatges individuals a mesura que avancen a través del Paisatge Cultural construint seus portafolis de formes d’art, rols i contextos. També va destacar certes característiques de la infraestructura de país, per exemple, Estructura autònoma; Estructura organitzativa / laboral.

El pla d’estudis de ECLN ideat a través de la investigació prioritza expressament les estratègies per desenvolupar el potencial humà i artístic en lloc de utilitzar-se de manera instrumental o únicament per crear un benefici econòmic. El pla d’estudis inclou processos creatius, tècniques artístiques, contextos culturals, autoconsciència, comunicació, treball en equip, coaching, mentoring i formació. La investigació també va destacar que els recursos clau per a l’Aprenentatge Cultural van ser l’espai artístic i creatiu dedicat i les xarxes professionals i creatives actives.

L’informe State of Play (http://issuu.com/collagearts/docs/ecln_research_report_the_state_of_p), és una peça exploratòria i pragmàtica, resum de la investigació de camp de ECLN, per descobrir els problemes d’educació i formació professional per a la força laboral mapejar el paisatge de l’aprenentatge cultural a tot Europa.

El projecte ECLN va ser cofinançat pel programa Life Long Learning fins a 2015. Aquest projecte de xarxa va incloure a 12 socis de 11 països (juntament amb altres 20 socis associats, el que va portar a 3 països addicionals):

  • Collage Arts, Regne Unit (director)
  • Rinova, Regne Unit
  • Associazione Culturale Mulab, Itàlia
  • Labcademy, Espanya
  • VIA-UC, Dinamarca
  • New Arts, Països Baixos
  • Dimitra, Grècia
  • Acadèmia Kau, Estònia
  • Fundacja Artèria, Polònia
  • Associació Prostor Plus, Croacia
  • MITRA, Eslovènia
  • Hope for Children, Xipre
  • CEPS Projectes Socials, Espanya