Quin és l’impacte d’un món en constant canvi sobre l’ocupació i els plans per al futur dels joves de l’Europa d’avui? Amb el benentès que la globalització de productes i serveis afecta també als processos d’innovació i R + D. Internet i la hiperconnectivitat ja han portat i han augmentat exponencialment el flux d’informació. La cada vegada més ubiqua accessibilitat provoca que cada vegada més gent accedeixi a més coneixement, això genera un impuls de la innovació i els processos de canvi ràpid. Amb els socis del projecte Declic’in estem obrint les portes als adolescents a participar en aquestes “noves” indústries.

Els socis del projecte Declic’In creiem en un sistema de formació professional capaç de satisfer les expectatives de les indústries europees -, mentre que l’impacte social dels canvis socials ràpids pot limitar tant com la reactivació econòmica necessita.

Quina és la nostra visió sobre les pràctiques d’aprenentatge i desenvolupament per a un futur proper? L’aprenentatge mixt és vist com un intercanvi directe i el canal de comunicació entre els diferents tipus de mitjans de comunicació – i per tant és una excel · lent eina per al desenvolupament d’habilitats, tant en línia com fora de línia. Veiem un món en el qual un nombre creixent de persones està a punt de ser contractats en sectors especialitzats d’aprenentatge i disseny instruccional. Tot això serà un imperatiu per a la capacitat de resposta ràpida als actuals processos d’innovació. Les persones amb diferents orígens i competències educatives es reuniran i establir laboratoris ad hoc segons les seves necessitats del moment.

Els socis de Declic’In conviden els joves a construir les seves pròpies impressores 3D i crear processos de producció. Per tant, els adolescents adquireixen una experiència pràctica amb la mecànica, l’electrònica i el disseny. A més, aprenen a treballar en equip, com desenvolupar actituds professionals i la forma de desenvolupar competències per poder llançar-se en entorns de la indústria, el disseny i automatització. A més de treballar junts en el marc europeu, cada soci es compromet a generar llaços amb les organitzacions locals per a l’educació i la indústria professional.
Després d’haver creat així un corrent de documentació molt valuosa i l’avaluació contínua del procés, el nostre objectiu és el desenvolupament d’un mètode provat per a l’orientació professional i la motivació. Podeu trobar informació a: http://declicin.info

Declic’In es un projecte amb:

Le Greta du Velay, laboratoire Pédagogique (FR)
CEPS, Barcelona (ES)
TIMELAB, Gante (Bélgica)
Droit et Devoir, Mons (BE)
Nieuwland Automatisering, Wageningen (Países Bajos)
BBAG, Berlijn (DE)

Pàgines relacionades amb el curs local a Barcelona.

Les impresores 3D
BCN3D
Nou Curs Les impresores 3D
Estructura
Electrònica i cablejat
Muntatge final
Extrusador
Posta en marxa i calibració