1er concurs europeu de bones pràctiques educatives en justícia ambiental

El concurs del projecte SAME world està organitzat a Barcelona per CEPS Projectes Socials i Fundación Plant-for-the-Planet i està obert a professors d’educació secundària de tota Europa que hagin dut a terme pràctiques d’educació ambiental amb els seus alumnes (d’edats entre els 12 i 18 anys) en els últims tres anys (cursos escolars 2014-2015, 2015-2016 i 2016-2017). La data límit per enviar les bones pràctiques és el 8 de juny del 2017.

El concurs vol identificar i destacar les bones pràctiques educatives al voltant de tres qüestions mediambientals: la justícia mediambiental, el canvi climàtic i la migració mediambiental. Hi ha dos premis, un nacional i l’altre europeu. Els tres projectes seleccionats per passar a la final europea rebran cadascun 200 € per a material escolar. El grup guanyador (professors i 30 alumnes de la pràctica) a nivell europeu guanyarà un viatge i una gran experiència amb la participació a l’Intercanvi Internacional SAME world que se celebrarà a Sintra (Portugal) l’octubre de 2017.

Els participants poden enviar una metodologia o tècnica que s’hagi aplicat en un determinat context pedagògic i que pugui compartir-se. Ha d’incloure les activitats educatives amb els alumnes, ja siguin activitats a l’aula sobre determinats temes (que hagin durat unes quantes hores) o activitats a llarg termini en el context de projectes escolars extracurriculars interdisciplinaris (de setmanes o mesos).

Perquè pugui considerar-se una bona pràctica ha de tenir una perspectiva pedagògica innovadora i un impacte determinant en els alumnes, en l’institut i/o en la comunitat. Així mateix, ha de desenvolupar habilitats i competències significatives com el pensament crític, la participació i l’explicació de valors, a més d’explicar i promoure el concepte de sostenibilitat, centrant-se en les dimensions crítiques com la interrelació entre els aspectes locals i globals i la investigació de les arrels d’aquestes qüestions. Finalment, ha de ser clara i concisa en la seva descripció i ha de poder-se adaptar perquè la utilitzin altres professors/centres.

Les tres bones pràctiques guanyadores a nivell local/nacional seran traduïdes a l’anglès per poder ser avaluades pel Comitè d’Avaluació Europeu de SAME world, on s’escollirà la millor entre totes les seleccionades de cada país.

La participació al concurs és gratuïta. Consulteu les bases del concurs [+INFO BASES] i ompliu aquest formulari [FORMULARI] per enviar a comunicacio@asceps.org abans del 8 de juny del 2017.

Organitzat amb:

plant for the planet

La Fundació Plant-for-the-Planet és una iniciativa que busca identificar i reforçar el lideratge de nens/es i joves en un dels reptes més importants del nostre planeta, el canvi climàtic. Per localitzar a aquests nens/es i joves amb sensibilitat, motivació i il·lusió per formar part d’un projecte d’abast internacional, utilitzem unes activitats anomenades Acadèmies. Amb elles neixen els Ambaixadors per la Justícia Climàtica de Plant-for-the-Planet.

 

El projecte S.A.M.E. WORLD
(SOSTENIBILITAT.SENSIBILITZACIÓ.MOBILITZACIÓ.MEDI AMBIENT en l’educació global) va néixer amb l’objectiu de sensibilitzar a estudiants i professors sobre la Justícia Mediambiental i els seus vincles amb el Canvi Climàtic i les Migracions Mediambientals. El seu principal objectiu és promoure el pensament crític, les formes de vida sostenibles i les pràctiques de ciutadania activa
(www.sameworld.eu).

Segueix-nos i participa a les xarxes: Facebook, instagram, flickr, youtube

Projecte co-finançat per la Comissió Europea. El projecte i les comunicacions reflecteixen exclusivament la opinió dels autors, i la comissió no es fa responsable del ús que se’n pugui fer de la informació. DCI-NSA-ED 2014 / 338-120