El públic allunyat del mercat laboral és un grup heterogeni de població de 15 a 64 anys, inclosos els joves particularment vulnerables i els sol·licitants d’ocupació a llarg termini. La seva integració professional és un problema important. Cada vegada és més difícil identificar-los per una banda i mobilitzar-los per l’altre perquè adoptin un enfocament actiu d’acompanyament a través de les eines existents.

CEPS Projectes Socials, amb la col·laboració de l’associació La Perifèrica, estem participant en el projecte #ReSolutionEU co-finançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, i en el què hi participem sis entitats de 5 paísos europeus: Espanya, França, Itàlia, Hongria i Bèlgica.

La finalitat del projecte és crear eines innovadores en l’àmbit de la formació dels professionals de l’acompanyament a la inserció laboral per tal de fomentar la incorporació al món laboral de persones que pertanyen als col·lectius anomenats “invisibles”.

En el marc d’aquest propòsit, el projecte ReSolution ha creat un MOOC (un curs obert i gratuït online), per tal que els professional de l’àmbit educatiu i de la inserció laboral puguin conèixer noves iniciatives i noves formes de treball en el context europeu. 

El motiu d’aquesta trobada va ser de convidar a les persones profesionals a una primera presentació preliminar del MOOC amb un doble objectiu:

– Conèixer la opinió dels profesionals sobre l’estructura i els continguts del MOOC.

– Anunciar el llançament definitiu del MOOC, previst pel mes d’octubre 2021. 

Per aquest motiu, es va organitzar una trobada el 21 de maig 2021, de 11 h  a 12 h 30.

La reunió va ser en format de videoconferència (es pot veure el vídeo de YouTube al inici d’aquesta pàgina) i es pot llegir un resum i evaluació de l’acte aquí (disponible en fracés) : Rapport événement locaux ReSolution CEPS 21mai21

Inscripció gratuïta aquí.  (Participants rebran un mail amb l’enllaç de la reunió)

SEGUEIX-NOS!
Segueix el nostre hashtag #ReSolutionEU a les xarxes socials per obtenir informació actualitzada sobre el projecte. Gràcies per compartir els nostres posts ?