[Som La Marina?] Llums! Càmera! Acció!

[Som La Marina?] Llums! Càmera! Acció!

Durant el mes de febrer s’ha engegat el rodatge. Hem sortit al carrer a entrevistar i a gravar els protagonistes que havíem seleccionat. Eren veïns i veïnes de La Marina, persones destacades, cadascuna per diferents motius, però tots ben coneguts i de referència al barri.

Vam entrevistar el Joan Montero, un sindicalista històric del barri que ens va compartir les seves vivències de mobilitzacions socials i lluites obreres. També vam tenir el plaer de parlar amb el Linares, extreballador de la fàbrica Phillips. Fàbrica aquesta, que l’edifici de la qual s’ha transformat avui dia en la Biblioteca Francesc Candel, una de les més actives de la ciutat, tal com ens ho va explicar l’Àngels, la seva directora, quan la vam entrevistar. Un enfocament en el passat fabril d’aquesta zona de la ciutat i de com s’ha anat transformant el territori amb la desaparició de les indústries i de com això va afectar i transformar les vides dels que hi viuen.

Vam estar parlant amb els botiguers dels comerços més antics del barri. L’Antonio, propietari d’un estanc que van obrir els seus besavis, i la Mari, propietària d’una bodega que es va obrir als principis del 1900. Unes entrevistes entranyables, repletes d’històries i aventures viscudes al barri, però també de dificultats per a la supervivència i resistència del petit comerç tradicional al dia d’avui.

Vam fer una visita al camp de futbol Ibèria, on vam entrevistar el Parera i l’Asencio, extresorer i president del club…cMentres parlàvem, el camp era ple de nens entrenant i això els emocionava, ja que l’existència d’aquest camp és el resultat de molta lluita i determinació veïnal.

El Josep Maria Torres ens va rebre a casa seva, perquè només així podríem apreciar la seva feina. Una casa que és un museu, el seu museu personal. De les parets pengen una bona part de la seva col·lecció de 500 quadres pintats per ell mateix. Ha pintat gairebé cada racó del barri, cada moment històric, fet important o personalitat destacable, hi són tots! Una entrevista molt interessant…

Al març, seguirem gravant i escoltant més històries de vida dels veïns, perquè la història d’una vida és un mirall del context que habita.

Leave a Comment

Your email address will not be published.