[Som La Marina?] Vivències, mirades i futur

[Som La Marina?] Vivències, mirades i futur

Team work

Durant tot aquest mes d’octubre ens vam trobar veïns, veïnes i entitats del barri, una vegada a la setmana, per anar avançant i configurant el projecte Som La Marina?.

El treball es va enfocar principalment, mitjançant diferents tècniques participatives, en el debat i reflexió profundes sobre les vivències, mirades i desitjos personals de cadascú en relació al seu barri. Es van construint noves narratives i discursos sobre el territori, que parteixin de les subjectivitats individuals.

Vam combinar l’ús de tres modalitats:

  • convidant personalitats de relleu del barri per compartir els seus coneixements,
  • fomentant la participació i opinió individual,
  • realitzant petits projectes col·lectius – col·laboratius.

També vam fer servir algunes eines permanents que ens permeten cohesionar el grup, difondre i compartir coneixements:

  • dossier amb material de consulta actualitzat per a cada sessió amb continguts adients al que es treballa, ja siguin articles, casos d’estudi, teoria, llibres, etc.
  • mural evolutiu permanent a l’aula amb els mapes-esquemes-cartografies resultants de cada sessió (així tenim sempre visibles les decisions preses i és també una manera de compartir els resultats amb la resta de gent que fa servir l’espai)
  • gravació en vídeo de tot el procés (com a forma de registre i documentació però també per a familiaritzar els participants amb la presència i ús de la càmera).

Leave a Comment

Your email address will not be published.