Projectes internacionals

CEPS PROJECTES SOCIALS ha dissenyat, implementat, justificat i transferit projectes internacionals (finançats principalment per la UE) en els seus camps d’experiència: educació, lluita contra la discriminació i l’exclusió social, igualtat d’oportunitats, formació, desenvolupament de polítiques locals i innovació en l’àmbit social.

En qualsevol cas, els projectes internacionals són percebuts i experimentats des d’una perspectiva doble: d’una banda, són una font de creació de xarxes, innovació, coneixement i acció, i de l’altra, promouen visions de baix a dalt, deixant que les veus dels qui treballen sobre el terreny siguin escoltades per institucions molt més grans.

#TEDDAprojet - Transició ecològica i desenvolupament sostenible de les associacions

El projecte europeu TEDDA té com a objectiu acompanyar les estructures associatives europees i altres actors en la transició ecològica, a través de la creació d’eines de formació innovadores. Aquest projecte de 26 mesos aplega 5 socis europeus. Per què? Tal com es va anunciar en el marc del Green Deal llançat per la Comissió Europea, tots els sectors econòmics han d’apostar per la transició ecològica i solidària. Les estructures associatives són un component important del teixit econòmic i social…Read More »

# motivate2createEU: promoure la inclusió en l'educació d'adults a través de projectes d'acció social artístics i culturals

Hi ha una necessitat urgent a Europa de superar les forces i tendències socials que condueixen al conflicte, a la divisió i a l’alienació social. A través de les generacions, a les comunitats més afectades per la recessió econòmica i l’aïllament forçat per la pandèmia Covid-19, les persones amb talent creatiu se senten desconcertades i aïllades. El moviment de la Comunitat Europea i les Arts Participatives es caracteritza per un compromís social crític on artistes practicants de molts àmbits (interpretació,…Read More »

#DiOtherCity -programa de formació per a professionals de les ICC

El projecte #DiOtherCity proposa un programa d’aprenentatge per a adults per a professionals de les indústries culturals i creatives (ICC) que vulguin aprendre aplicacions pràctiques d’eines digitals per dissenyar experiències culturals innovadores a la seva ciutat. L’atenció se centrarà en la creació de narratives alternatives i nous entorns digitals, alhora que es dissenyaran recorreguts per la ciutat en espais perifèrics. El projecte respon als canvis dramàtics del 2020 que han deixat a l’atur molts professionals de l’ICC. Moltes activitats creatives…Read More »

#Gaming4skills: l'ús dels videojocs a l'aula

Projecte #Gaming4skills L’ús dels jocs en l’àmbit de l’educació o per a millorar les habilitats de les persones té una llarga història, però darrerament, el potencial educatiu dels videojocs ha guanyat una mica d’atenció. Després d’una gran onada de jocs pedagògics en la dècada de 1990, la qüestió es centra actualment en l’ús potencial dels videojocs en el context d’una aula. Tot i que ja existeixen molts professors que són partidaris del seu ús, la manera com introduir-los encara genera…Read More »

#VXdesigners exposicions en la educació

A tot Europa, les exposicions s’utilitzen com a pràctica educativa habitual per millorar el pensament crític, la resolució de problemes i la reflexió dels aprenents. Un ús comú de l’exposició per part de les escoles és organitzar una visita que tingui un valor positiu d’aprenentatge en diverses estructures (exteriors, museus, exposicions temporals, etc.) o entorns i sobre una gran varietat de temes (art, història, ciències, etc. ), però, continua sent una experiència d’aprenentatge bastant passiva, basada en seguir un camí…Read More »

Older Entries »
Socis
Aliats
Membre de
Contacte

info@asceps.org
T. 933 194 750 | F. 933 195 813
Gran de Sant Andreu, 388 08030 Barcelona

Treballa amb nosltres