Joves interrompen el discurs d’odi cap als migrants i les minories mitjançant campanyes participatives i creatives

El #HITproject (http://hitproject.eu/) desenvoluparà equips per interrompre l’odi amb joves creatius i fomentarà consciència sobre els crims d’odi digital i proporcionarà estratègies per combatre’l. Es dirigeix ​​als joves de 14 a 19 anys, que seran actors clau per contrarestar el discurs i el comportament de l’odi cap als migrants (HSBM) a les seves comunitats, a l’escola o entre els seus companys.

El projecte desenvoluparà un nou model d’apoderament de la joventut europea per afrontar el racisme, la xenofòbia i la discriminació dirigida als immigrants. Els joves integrants dels equips ‘Hate Interrupter Teams’ estaran capacitats mitjançant pràctiques basades en arts participatives i inclusives, facilitades per joves mentor/es, treballador/es i professionals.

El projecte es va iniciar l’1 d’octubre de 2018, la seva durada és de 24 mesos i reuneix nou socis europeus de diferents països: HFC Hope For Children Centre de polítiques CRC (Xipre, soci líder), Rinova Limited (Regne Unit), Collage Arts (Regne Unit) , Associazione Culturale Mulab (Itàlia), CEPS Projectes Socials (Barcelona), “The Smile of the Child” (Grècia), Universitat de Frederick (Xipre), Metropolisnet-European Metropolis Employment Network Ewiv (Alemanya) i Fundació d’Alternatives de Gènere (Bulgària).

El projecte HIT (REC-RRAC-RACI-AG-2017-807861) ha estat cofinançat amb el suport del Programa de Justícia i Consumidors: drets i ciutadania de la Comissió Europea. Els seus continguts i materials són responsabilitat exclusiva dels seus autors. La Comissió no es fa responsable de l’ús que es pugui fer de la informació continguda.