El seminari #HITproject es va dissenyar amb l’objectiu d’almenys 15 grups d’interès i formadors d’opinió de cada país soci, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els drets humans i investigar com contrarestar millor el discurs i el comportament de l’odi contra els migrants (HSBM).

Per crear un model replicable, els socis van dissenyar un pla d’estudis flexible, que està disponible aquí.

Al final del seminari, els participants haurien de ser capaços de reconèixer el valor positiu de la creativitat en campanyes contra HSMB. Grups objectiu: formadors, educadors, investigadors, responsables polítics, formadors d’opinions, models a seguir, personalitats dels mitjans de comunicació, líders de la comunitat i de la fe, celebritats, etc.

A Barcelona, ​​el seminari HIT va ser organitzat per CEPS Projectes Socials a l’Auditori Sant Martí, el 21 de novembre de 2019. Es va celebrar a l’escenari de l’auditori (sense públic), per emfatitzar simbòlicament que amb HIT portem les converses. sobre Drets Humans i Discurs d’Odi i Comportament contra els Migrants al centre de l’escenari.

16 persones van assistir al seminari HIT a Barcelona. Els participants van ser convidats per correu electrònic, dirigits a una selecció de perfils dels mitjans de comunicació, serveis a la joventut, sector cultural i creatiu. Van ser escollits perquè poden ser models a seguir per als joves i perquè tenen un interès demostrat en la lluita contra el racisme i el discurs d’odi. Aquí unes fotos:

#HITproject Seminar 21/11/2019

Es va convidar als grups d’interès a seure al voltant d’una taula i compartir les seves experiències, inquietuds i idees inspiradores als altres. L’objectiu era proporcionar inspiració per a l’organització dels tallers amb SB i joves el 2020, i crear connexions amb i entre els grups d’interès.

Abans del seminari, es va demanar als participants que se centressin en temes específics per cobrir les diferents àrees macro del projecte HIT: Drets Humans i Discurs de l’odi; Campanyes i narracions creatives; Noves narracions sobre migracions; Estratègies de màrqueting; Campanya i activisme de mitjans de comunicació de drets humans per a joves.

El coordinador i entrenador del projecte HIT a Barcelona va iniciar el seminari. Van presentar el projecte; els seus objectius i els resultats formen la formació de Barcelona, ​​inclosos el joc de cartes, l’aplicació i alguns vídeos creats pel jove HIT, així com el lloc web del projecte i alguns testimonis d’altres països, per mostrar la dimensió i el finançament de la UE. Després, els diferents participants van fer una ronda de presentacions.

El projecte HIT (REC-RRAC-RACI-AG-2017-807861) ha estat cofinançat amb el suport de la DG Justícia i Consumidors de la Comissió Europea. Els seus continguts i materials són responsabilitat exclusiva dels seus autors. La Comissió no es fa responsable de l’ús que es pugui fer de la informació que conté.