Concurs de foto o vídeo en xarxes: ‘som interculturals’ #BCNconcursoFATI

En el context de la Unió Europea existeix una creixent tendència nacionalista, racista i xenòfoba que, sens dubte, s’ha vist ampliada en els últims anys per les imatges sobre els refugiats i els immigrants. En aquest moment, part de la societat europea té una actitud negativa cap a les migracions, i arribada de persones d’altres països. Des del projecte FATI volem contrarestar aquestes imatges negatives, i promoure la interculturalitat i la inclusió de totes les persones en la nostra societat.

El passat dia 17 de Novembre el #BCNconcursoFATI de foto o vídeo es va acabar amb dos grans guanyadors. El lliurament dels premis va ser en el passat dia 26 de novembre al Centre Cívic Pati Llimona a Barcelona.

El primer lloc en el de el concurs va ser guanyat per una animació feta en el mètode de càpsules animades fotograma a fotograma que reflexionen diferents realitats de vides de migrants “Animacions nòmades”, creades en el marc de l’Festival Enfocats de Centre Cívic Pati Llimona, amb les crianças de taller Animacions Nòmades, de Casal Infantil Pati Llimona i la Fundació Esperança amb la col·laboració de la Maleta de Cinema i Africadoolu.

Adoolu en llengua mandinka significa Cultures. Són un col·lectiu de persones vinculades a l’art, l’educació a través de l’art i la gestió cultural. Des 2017 treballen per promoure i difondre les cultures africanes a través les arts.

Animacions Nòmades from Africadoolu on Vimeo.

En segon lloc, el mateix col·lectiu ha guanyat amb el relat animat de tradició oral mandinka, a Gàmbia. És una curtmetratge amb el nom “El nou poble dels animals”, realitzada amb la tècnica d’Animació Cut Out, realitzat al taller “Relats Animats: Contes de Dones africanes” que l’Associació Africadoolu va realitzar amb La Maleta de l’Cinema les crianças de la Fundació Migrastudium, en el marc de l’Cicle Cinema Africà i Dona 2019, al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.

Animacions Nòmades from Africadoolu on Vimeo.

El concurs de foto o vídeo com es va anunciar:

Què busquem: Fotos o vídeos amb un missatge clar que promogui la interculturalitat i la inclusió de persones migrades a la societat.

Qui pot participar: joves residents al territori Espanyol, d’edats entre 11 i 25 anys.
Concurs obert: del 19/07/2019 al 17/11/2019.
Premiem: les 3 fotos o vídeos més votats a les xarxes.
Els premis: 2 insta-càmeres LOMO i una LOMO-Kino 35mm vídeo càmera.

Com: Abans del 17 de Novembre, comparteix la teva foto o el teu vídeo amb un missatge  que expliqui què ens aporta la interculturalitat, al teu FB, twitter o instagram amb el hashtag #BCNconcursoFATI. Si el teu compte en xarxes és privat, no podrem veure el contingut; en aquest cas envia’ns la teva foto / vídeo amb el text per al post a una de les nostres xarxes, i el compartirem per tu.

Participa i convida a amig@s que facin ‘like’ a la teva foto o el teu vídeo!

També et convidem a inspirar-te amb:

• pautes com crear i editar un vídeo per difondre a les xarxes.
• info com fer una campanya a les xarxes.
• material per participar a la campanya del #FATIproject: xapes, bocados, banners FATI.

El projecte ofereix un recull de materials de formació gratuïts i enllaços a aplicacions existents en el lloc web de FATI, útils per facilitar el camí de la “alienació a la inclusió” de moltes persones migrades a tota la UE. El lloc web compta també amb un directori d’ONGs que donen suport a les persones migrades en diferents països.

El #FATIproject ‘de l’alienació a la inclusió’ està cofinançat pel programa ERASMUS + de la Unió Europea i es porta a terme entre març del 2018 i febrer del 2020 en cinc països: Grècia, Xipre, Espanya, França, Lituània.

Apunta’t al nostre butlletí o segueix-nos a:

         

AVÍS:

Només pots participar en el concurs #BCNconcursoFATI un cop i amb un treball original, respectant els drets d’autor i la propietat intelectual. Qualsevol persona pot votar per les seves propostes favorites donant-li ‘like’ a les xarxes. Guanyen les 3 propostes amb més likes i seran anunciades després del 17/11/2019 a les nostres xarxes.

Els premis es lliuraran a Barcelona en un esdeveniment, o s’enviaran per correu en territori espanyol, als que no puguin asistir. Esdeveniment de lliurament de premis: novembre 2019 (detalls a confirmar).

El projecte FATI (2017-3-CY02 -KA205-001111) ha estat cofinançat amb el suport de la Comissió Europea. Els seus continguts i materials són responsabilitat exclusiva dels seus autors. La Comissió no és responsable de l’ús que es pugui fer de la informació difosa aquí.