El projecte CHANGE OF VIEW té com a objectiu renovar els mètodes de suport als grups vulnerables, en particular la fase d’remobilització, el primer pas en qualsevol programa de formació. Els 6 socis de el projecte de 4 països de la UE, Bèlgica, Espanya, França i Luxemburg, contribueixen en la seva activitats habituals a una o més prioritats europees com la lluita contra la deserció escolar i / o laboral, la inclusió de persones amb discapacitat en el lloc de treball, el desenvolupament de competències transversals i la lluita contra l’analfabetisme.
El pròxim 25 d’octubre tenim el plaer de presentar els recursos que hem elaborat amb els socis de el projecte #changeofview_eu després de dos anys de treball. Són uns recursos que tenen com a públic objectiu els educadors socials i als professionals que, d’una manera o altra, acompanyen a persones vulnerables.
El programa de la sessió serà:
10h Benvinguda i presentació de el projecte (Jordi Fàbregas, Trànsit Projectes)
10,15 h Presentació dels 3 recursos pedagògics (Carmen Fructuós, La Perifèrica)
10,45 h Taller pràctic amb el joc Talent Explorer.
11,45 h Cafè i networking
Esdeveniment organitzat per Trànsit Projectes, amb el suport de CEPS Projectes Socials
INSCRIPCIONS AQUÍ
Els recursos gratuïts de el projecte CHANGE OF VIEW, que són:
- Un joc co-dissenyat amb persones de diferents contextos i països, per fer visible el seu potencial, les seves habilitats, per ajudar-los en la construcció d’un curs de vida, un camí cap a l’ocupació i la inclusió social.
- Un marc de referència per a formadora / es que els permeti construir un marc conceptual al voltant de l ‘ “empoderament”, la pedagogia positiva i les capacitats, per desenvolupar en cada individu el poder d’actuar i fomentar l’autoestima, l’autoconfiança, la iniciativa, la creativitat per incrementar les habilitats.
- Una galeria de “retrats inspiradors” o “models a seguir” creats amb el públic objectiu acompanyats d’una metodologia per enriquir i utilitzar aquesta galeria. Aquests “models a seguir” no són ídols ni superherois, sinó líders inspiradors que els permeten reconèixer-se en persones properes a la seva experiència i realitat i escapar de l’espiral de la autodiscriminación.
Hem definit tres objectius de treball per a aquest projecte:
- Canviar el paradigma de referència pedagògica dels educadors i el personal que acompanya aquests alumnes.
- Fer explícites les habilitats dels alumnes i fer visible el seu potencial
- Lluitar contra la autodiscriminación dels estudiants adults
Per aconseguir aquests objectius, els socis de el projecte van crear recursos educatius innovadors que puguin ser utilitzats per professionals en el camp de l’educació d’adults.
Al llarg de el projecte s’associarà a estudiants adults de diferents països de l’aliança per construir per i amb ells els recursos educatius. Aquesta co-construcció, a la qual també s’associaran els estudiants de treball social, ajudarà a canviar la forma en què mirem a les persones i reconèixer-los en la seva riquesa, el seu potencial, els seus talents innats. Els recursos de el projecte estaran disponibles en línia i podran ser utilitzades per tots els educadors de la Unió Europea més enllà de el camp de l’educació d’adults.
Per garantir que les eines desenvolupades siguin flexibles i adaptables a les diferents situacions dels països europeus, el projecte es desenvoluparà en el marc de la cooperació europea i els seus productes es traduiran a l’anglès, espanyol i francès.
El projecte tindrà un impacte en el sistema d’educació i formació, ja que té com a objectiu millorar els sistemes de formació en el sector de l’educació d’adults i, en general, donar suport a aquesta audiència. Aquesta metodologia de treball es pot aplicar en tots els sectors de la formació i amb tot tipus de públic: dones, joves, persones amb discapacitat, immigrants, però també escola, estudiants, aprenents … De fet, permet als educadors, formadors de professors posar en marxa el dret condicions per fomentar un aprenentatge més social i col·laboratiu que permeti a tots desenvolupar les seves habilitats
El projecte Change of View està co-finançat pel Programa ERASMUS + de la Unió Europea, i la seva durada és des de setembre de 2019 fins a octubre de 2021 (codi de projecte: 2019-1-FR01-KA204-062326).
Els socis de el projecte són:
IRFSS Nouvelle-Aquitaine (França) (líder)
Pôle Culture et Santé Nouvelle Aquitaine (França)
Collectif Formation Société – CFS (Bèlgica)
Association internationale pour la Promotion des valeurs humaines AIHV (Luxemburg)
Trànsit Projectes (Espanya)
POUR LA Solidarité – PLS (Bèlgica)